Als je 14 jaar bent en een bijbaantje zoekt, kan dat best lastig zijn. Door regeltjes mag je nog geen echte bijbaan. Welk werk mag je doen als je 14 jaar bent, zodat je toch lekker kunt bijverdienen?

Welk werk mag je doen als je 14 jaar bent?

Als 14-jarige werken in de buitenlucht? Dat kan. Je kunt folders en weekbladen bezorgen bij jou in de buurt. Zo doe je al wat werkervaring op en verdien je wat bij, zodat je kunt sparen voor die nieuwe game of dat truitje wat je laatst in de winkel zag hangen. Ben jij niet zo’n buitenmens? Dan kun je bijvoorbeeld helpen bij het vakkenvullen in een winkel. Je mag dan nog niet echt zelf vakkenvullen, maar je helpt een vakkenvuller of pakt de producten uit.

Klusjes die je kunt doen als je 14 jaar bent

Als je 14 jaar bent en wat wil bijverdienen, kun je ook klusjes doen. Vraag aan je ouders of je voor vijf euro per week de vaatwasser mag in- en uitruimen en de huiskamer stofzuigen. Lekker makkelijk, want voor deze klus hoef je het huis niet uit. Je kunt natuurlijk ook aankloppen bij de buren. Stel bijvoorbeeld aan je buurvrouw voor dat je iedere week tegen wat eurootjes de vuilnisbak op de hoek van de straat zet als de vuilnismannen langskomen. De voortuin vegen na school of een hond uitlaten in je pauze zijn ook goede opties.

Inschrijven bij ScholierenWerk

Wil je op de hoogte blijven van leuke bijbaantjes? Schrijf je dan in bij ScholierenWerk. Dan krijg je een melding als er een leuke bijbaan voor je bij jou in de buurt is en kun je binnen 1 muisklik solliciteren!

Inschrijven